VAC Maassluis jubileum 60 jaar

VAC Maassluis jubileum 60 jaar

Een jaar later dan gepland, is op 14 september 2017 het 60-jarig bestaan van VAC Maassluis gevierd.


Er waren mooie woorden en bloemen van wethouder Keijzer, en de burgemeester trakteerde op gebak. Een goed begin van een geslaagde dag die ondanks het slechte weer toch niet helemaal in het water viel.

Na de koffie ging het per bus richting Wilgenrijk.
Daar aangekomen, werd door de heren van Wilgenrijk uitleg gegeven over wat er al is en wat nog gaat komen in dit mooie nieuwbouw project. Veel aandacht voor milieu en behoud van groene omgeving, ook tijdens de bouw.
Daarna was Sluispolder West aan de beurt. Hier gaven de heren van Maasdelta uitleg bij de vernieuwing van de wijk. VAC Maassluis heeft advies gegeven over de nieuwe woningen. Uit de archieven blijkt dat in de jaren 50 ook advies is gegeven over de woningen die nu zijn gesloopt.
Wat bij Wilgenrijk helaas niet kon, kon bij Sluispolder West wel, binnenkijken.
Zowel de oud- als huidige VACleden bekeken met belangstelling de nieuwe woningen. De aparte stijl van bouwen (één benedenwoning met daarboven gesplitst twee bovenwoningen) levert een unieke indeling op. Hier en daar klonk een kritische vraag, maar men was zeer enthousiast over de nieuwbouw.

Een beetje verkleumd streek het hele gezelschap neer in ‘de Drukkerij’, waar de dag ook was begonnen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat. De informatie tafel, waar de geschiedenis van VAC Maassluis zichtbaar was gemaakt d.m.v. adviezen, WKO’s en jaarverslagen door de jaren heen, was het middelpunt van de gesprekken tussen oud- en huidige VACleden.