Officiële opening IKC de Kindertuin


Op 19 september 2018 mochten we de officiële opening van IKC de kindertuin meemaken. In de aanloop naar de realisatie van het gebouw heeft VAC Maassluis aan de hand van de bouwtekeningen advies uitgebracht. Het is leuk om een pand, wanneer het eenmaal af is, van binnen te bekijken. Op tekening is toch altijd anders.

Dat het een schoolgebouw nieuwe stijl is valt direct op. Het schoolplein is geen plein met tegels, maar een ruimte vol obstakels waar je heerlijk kunt spelen.

De directeur heet iedereen welkom, en doet in het kort uit de doeken hoe het pand tot stand is gekomen. Trots zijn ze op de 250 zonnepanelen op het dak, waardoor de school energie neutraal zal kunnen opereren. Daarna volgen bedankjes aan bouwer, architect en andere bij de bouw betrokken partijen. Deze partijen komen daarna aan de beurt om hun deel van het project toe te lichten en bedankjes uit te spreken.

Na de toespraken worden de aanwezigen doorverwezen naar een aantal leerlingen van de school die klaar staan om een rondleiding te geven. De kinderen hebben er zichtbaar plezier in hun nieuwe school te laten zien. Ze kunnen prima uitleggen wat er in elke ruimte  wordt gedaan en wanneer je daar gebruik van mag maken. Ruime open plekken waar zitplekken en werkplekken zijn, vormen de gang. De hele school is mooi licht.

Op de bovenste verdieping heeft de school iets wat niet veel andere scholen zullen hebben, een tuin!

In verband met de privacy van de mensen die aanwezig waren, staat maar één helft van de tuin op de foto. Een groene plek, waar zowel leerling als leerkracht even rust kan vinden.

En als laatste, de sporthal.

Het IKC gebouw is zo een multifunctioneel gebouw, waar sportclubs kunnen sporten, leerlingen kunnen gymen en leren, en ook de kinderopvang een plek heeft gevonden.